top of page

Hoe pak jij je rugzak in?

Als je wel eens een lange wandeling maakt of met een rugzak op vakantie bent geweest dan is de kans groot dat je voor dezelfde opgave hebt gestaan als ik onlangs nog voor een weekje vakantie: het inpakken van de rugzak. In de voorbereiding bedenk je wat je nodig hebt om vervolgens de spullen in je rugzak te stoppen. Afijn, alles past! Eenmaal op de schouders voelt het toch wel wat zwaar... Ik kies er uiteindelijk voor om mijn twee favoriete truien uit de rugzak te halen en thuis te laten. Tijdens de fietstocht van Utrecht naar Den Hoorn (Texel) en de brandende zon ben ik dankbaar voor mijn beslissing. 's Avonds wordt het behoorlijk fris en zou ik het liefst mijn trui aantrekken. Helaas. Dan maar improviseren met de kleding die ik wél heb meegenomen EN een extra wandeling om warm te blijven.


Een soortgelijke situatie heb jij vast ook wel eens meegemaakt: op zoek naar het vinden van balans in het gewicht dat je draagt en het gewicht wat je aan kunt -fysiek of mentaal-. De rugzak vind ik zelf een prettig metafoor waarbij je na gaat over wat je in het leven wilt meenemen en wat je misschien beter kunt achterlaten. Hoe doe je dit? Dit is nog niet zo makkelijk, maar hopelijk maak ik het je iets makkelijker. Lees even mee en ga het volgende bij jezelf na: waar krijg jij energie van en wat kost je energie? Misschien kun je geen afscheid nemen van dat wat je energie kost, investeer dan in ieder geval je tijd in waar je energie van krijgt!Voor het inpakken van mijn rugzak zijn er voor mij een aantal dingen essentieel geweest: iets te eten, een fles water, een fietsband reparatie set, bril -wel handig als ik goed wil zien-, wat kleding, geld en mijn identiteitsbewijs. Is het met het leven niet net zo? Sommige dingen heb je echt nodig, zoals de mensen om je heen die het beste in je naar boven halen en je accepteren zoals je bent! Vergeet niet om tijd in de rugzak te stoppen; welke mensen geven jou energie en laten jou groeien? Pak je rugzak in, stop alleen dat erin wat je nodig hebt.

 


0 opmerkingen

Comments


bottom of page